Dit is Stefano Boeri

Stefano Boeri (°1956, Milaan), studeerde in 1980 af als architect aan het Politecnico in Milaan. In 1989 behaalde hij zijn doctoraat aan het Institutio Universitario di Architettura di Venezia (IUAV). Hij is professor Stadsplanning aan het Politecnico in Milaan en was gastprofessor op verschillende universiteiten. Daarnaast is Stefano Boeri directeur van het Future City Lab (FCL) van de Tongji University (Shanghai). Sinds 2018 is hij ook voorzitter van het Fondazione La Triennale di Milano. In 1999 richtte de stadsplanner-architect Boeri Studio op, samen met Gianandrea Barreca en Giovanni La Varra. In 2008 startte hij Stefano Boeri Architetti op, dat inmiddels uitgebreid werd met filialen in Shanghai en Tirana.

Portfolio

Het portfolio van Stefano Boeri Architetti is even uitgebreid als indrukwekkend, met stadsplannings- en architecturale ontwerpen die de wereld omspannen. Tot hun bekendste werken behoren onder meer: Bosco Verticale in Milaan, het masterplan voor Tirana, Vertical City in Liuzhou (China), the Green Cathedral in Amsterdam, House of the Sea in Sardinië en Trudo Vertical Forest in Eindhoven. Het bureau sleepte verschillende prijzen in de wacht, waaronder tweemaal de CTBUH Best Tall Building Worldwide award (2014 en 2016) en de DAM-award voor beste hoogbouw (2014). Dit jaar won hij ook de prestigieuze RIBA Award for International Excellence en haalde hij ook de shortlist voor de RIBA International Prize.

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.

    [referal source]
    Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.